3 Budget coaching

Financiële problemen daar loop je niet graag mee te koop. Toch wil je er wat aan doen want het houdt je onafgebroken bezig. Iedere dag weer het besef dat je niet voldoende geld hebt om van te kunnen leven is een grote bron van stress.
Vaak bevindt je je in een vicieuze cirkel waar je zonder hulp van buitenaf bijna niet uit kunt komen en dan ineens is het te laat.

In Nederland kennen we de schuldhulpverlening, maar voordat je daarvoor in aanmerking kunt komen zijn de problemen al zo groot dat het bijna niet meer te overzien is. En jij bent er eigenlijk al aan onderdoor gegaan.

Daarom is het belangrijk dat je het niet zover laat komen en op tijd de hulp van een budgetcoach vraagt.

Timing is dus belangrijk, maar wat is de juiste timing?

  • Als je weet dat er een grote wijziging gaat plaatsvinden in je inkomen. Je zit bijv. in de ziektewet en je weet dat je binnenkort arbeidsongeschikt verklaard zult worden. Op dat moment kan je inkomen drastisch dalen en zullen jouw uitgaven in balans gebracht moeten worden met je nieuwe inkomen (WIA-uitkering)
  • Als je weet dat er een grote wijziging gaat plaatsvinden in je uitgaven. Er komt bijv. gezinsuitbreiding, de kosten van kinderen hebben een enorm grote invloed op het huishoudbudget. Misschien ga je of gaan jullie ook minder werken, dan is het financiële effect nog groter.
  • Als je iedere maand maar net rond kunt komen en maandelijks geen geld opzij kunt zetten voor een buffer om financiële tegenvallers op te kunnen vangen.
  • Als je geld gaat lenen om op vakantie te gaan of aankopen op afbetaling doet (postorderkrediet).
  • Als je met regelmaat een betalingsherinnering ontvangt omdat de betalingstermijn verstreken is.

 

Wanneer je op tijd jouw financiële problemen onderkent en hulp vraagt, voorkom je veel spanningen en verklein je de kans op de nare gevolgen die door te veel spanningen veroorzaakt kunnen worden.

Financiële onrust ligt vaak ten grondslag aan relatieproblemen, verslavingen, problemen op het werk, ruzies in de familie, problemen met de gezondheid enz. andersom veroorzaken deze problemen ook financiële onrust en het houdt elkaar vaak in stand.

Daarom vinden wij financiële rust zo belangrijk! Het kan net dat puzzelstukje zijn dat het hele leven wat mooier kan maken.

Voorzie jij een grote wijziging in je inkomen of uitgaven of bevindt jij je in financiële problemen? Schroom dan niet, pak het voortvarend aan en neem contact met ons op om een afspraak te maken.

 

Afspraak maken

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.