2 Aankoop begeleiding

Spannend traject, de aankoop van een woning. Zeker nu in de huidige woningmarkt, want die is overspannen.
Veel mensen zijn op zoek naar een (nieuwe) woning, de vraag is veel groter dan het aanbod.  En die situatie zal voorlopig nog wel zo bijven want er worden veel te weinig nieuwe woningen gebouwd.

Als zich dan een kans voordoet om een nieuwe woning te kunnen kopen, wil je die kans dus goed benutten. Wat doe je dan?

  • Doe je een extra hoog bod?
  • Accepteer je achterstallig onderhoud van de woning?
  • Ga je akkoord met de aankoop van de woning zonder ontbindende voorwaarden?

 

Hoe scherp wil je het spel spelen en weet je zeker dat je inzet jou niet in de problemen gaat brengen? In de strijd om de aankoop van een woning ben je zelf vaak te emotioneel betrokken, daardoor denk je niet helder en onderschat je de risico's.

Daarom is aankoopbegeleiding een waardevolle hulp. Het helpt jou bij het nemen van weloverwogen beslissingen door je inzicht te geven in de gevolgen van het bod op de woning en de condities waaronder je de woning aankoopt.

We berekenen voor jou welk bod je kunt doen op basis van je inkomen, hoeveel eigen geld je voor de aankoop nodig hebt, en we geven je een indicatie van de maandelijkse lasten, dit helpt je allemaal om kritisch te kunnen blijven en is daarmee een tegenhanger van jouw emotie om een woning te kunnen kopen.

Wanneer jij dat wilt helpen we je ook bij het bieden op de woning en bij de onderhandelingen van de condities waaronder je de woning aankoopt.

Wil je meer weten over onze aankoopbegeleiding, maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek.

 

Afspraak maken

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.