1 Wat is coaching

Coaching is een vorm van begeleiding en/of hulp bij zaken waarmee jij jezelf niet (meer) vertrouwd voelt. De hulp van een coach wordt daarom ook vaak gevraagd wanneer er iets spannends gebeurd in jouw leven. Dat kunnen positief spannende gebeurtenissen zijn (bijv. de aankoop van een huis) maar ook negatief spannende belevenissen (zoals een conflict of financiële problemen).

Die spanning is een vorm van stress, dat klinkt zwaar hè? Maar dat is het niet. Ieder mens heeft stress en tot op een bepaalde hoogte kunnen mensen daar ook goed mee omgaan. In zekere zin hebben ook wel een vorm van stress nodig. Maar zodra de spanning als teveel wordt ervaren, gebeurd er iets bijzonders in ons hoofd. Te veel spanning (stress) zorgt er namelijk voor dat onze hersencapaciteit afneemt. Dat zorgt voor mentale schaarste en daardoor worden handelingen (zelfs als het eenvoudige handelingen zijn, zoals het begrijpen van instructies, het zoeken van aanvullende informatie, het uitvoeren van taken of het nakomen van afspraken) extra moeilijk.
Daarnaast zorgt de afname van hersencapaciteit ook voor tunnelvisie, er is minder aandacht voor wat belangrijk is en gedachten zijn meer op de korte termijn gericht in plaats van op de lange termijn.

Vaak wordt het nodig hebben van een coach als een zwakte gezien (je kunt het niet zelf), terwijl het tegenovergestelde juist waar is.

  • Mensen die succesvol zijn blijken juist een coach te hebben, daardoor zijn ze en blijven ze succesvol!

 

Het getuigd van inzicht in jezelf en kennis van de invloed van te veel spanning op jouw 'mind' als je de hulp van een coach vraagt. Een coach helpt jou een betere versie van jezelf te worden en stappen te zetten die je op eigen kracht niet (zo snel) had kunnen zetten .

Hummel-Klein coacht op financieel gebied, bij ons kun je terecht voor:

  • hulp bij de aankoop van een woning,
  • budget coaching (als je inkomen niet meer in balans is met je uitgaven)
  • conflictbemiddeling (bijv. mediation bij echtscheiding)
  • hulp bij belastingaangifte (belastingaangifte voor particulieren)
  • ontslagbegeleiding (als ontslag dreigt of al is aangezegd)

 

Onze dienstverlening op dit gebied wordt aangevuld door specialisten (zoals advocaten, accountant/boekhouder, notariaat) vanuit ons netwerk.