4 Schadeverzekeringen

Wanneer je nog nooit een grote schade hebt gehad, heb je ook geen idee hoe belangrijk goede schadeverzekeringen zijn.
Misschien zie jij schadeverzekeringen ook wel als een noodzakelijk kwaad, je hebt ze nu eenmaal nodig maar je wilt er zo min mogelijk voor betalen. Je denkt misschien zelfs wel dat de verzekeraar toch 'nooit thuis geeft' als je ze eenmaal nodig hebt.

Wij willen je er bewust van maken dat al jouw veronderstellingen ook nog wel eens zouden kunnen kloppen als deze gedachten in jou leven!

Hoe zit dat?

Jouw gedachten over schadeverzekeringen bepalen jouw handelen, dus…

  • omdat jij zo min mogelijk geld wilt uitgeven aan de premies van jouw schadeverzekeringen, sluit je deze af via een kanaal (internet) dat zich niet echt verdiept in welke verzekeringen je nodig hebt omdat er niet geïnventarsieerd wordt welke risico's jij zelf kunt en wilt lopen.
  • is de belangrijktste vergelijking die je maakt de prijsvergelijking (waar betaal je de laagste premie)
  • en eenmaal afgesloten kijk je er eigenlijk niet meer naar om, want het is nu toch geregeld?

 

Dan ontstaat er ineens een schade en die blijkt niet gedekt te zijn! Maar aan wie ligt dat nou, aan de verzekeraar of ligt het (ook) aan jezelf?

Schadeverzekeringen heb je nodig voor risico's waarvan je de gevolgen niet zelf kunt of wilt dragen! Dat is belangrijk, want het gaat om gebeurtenissen met ernstige gevolgen voor jouw persoonlijk leven. Daarom mag je best wat meer aandacht voor goede schadeverzekeringen hebben.

Maar wat is dan een goede schadeverzekering?

  1. Een verzekering die bij jou past! Nadat we met elkaar hebben vastgesteld welke risico's je loopt, welke risico's jijzelf kunt én wilt dragen en welke risico's je wilt overdragen aan een verzekeraar, zoeken we de verzekeringsdekking die goed past bij jouw wensen.
  2. Een premie die in goede verhouding staat tot de dekking van de verzekering. Het uitgangspunt is dat een passende dekking voor een scherpe premie gaat, maar we hebben ook onze aandacht voor de premie en de performance van de verzekeraar (bijv. hoe snel behandelt de verzekeraar een schademelding).
  3. Een verzekering die met jouw persoonlijke situatie meebeweegt. Het leven staat nooit stil, wat vandaag belangrijk is, kan over bijv. 1 jaar minder belangrijk zijn en waar je nu nog niet mee te maken hebt kan overmorgen een groot risico worden wat je wilt overdragen aan een verzekeraar. Daarom is het een belangrijke voorwaarde dat we met regelmaat jouw verzekeringen in balans brengen met de ontwikkelingen in jouw leven. Wij bewaken de regelmaat, maar jij hebt hier zelf ook een verantwoordelijkheid in, want als er tussentijds iets wijzigt in jouw situatie waardoor jouw risico's veranderen willen we dat wel graag van jou weten.

 

Ben jij op zoek naar een goede schadeverzekering, één die goed bij jou past of wil je een second opinion over de schadeverzekeringen die je afgesloten hebt? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek.

 

Afspraak maken

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.