3 Financieringen

Geld lenen kost geld! Je kent die slogan wel. Hopelijk heb je de nadelige gevolgen niet hoeven ervaren, want dat zou betekenen dat je alle waarschuwingen ten spijt toch de verkeerde keuzes hebt gemaakt.

Misschien was het de keuze voor een verkeerde financiering of was het een verkeerde keuze om überhaupt een financiering aan te gaan. Hoe dan ook de impact van een financiering op jouw leven kan groot zijn daarom gaan wij behoedzaam met de bemiddeling van financieringen om. Veel mensen zijn zich onvoldoende bewust van de invloed van emotie op hun financiële gedrag. De bereidheid om een bepaald risico te lopen neemt onder invloed van de emotie toe.

Een voorbeeld: Je wilt zo graag die nieuwe auto rijden, de auto wordt bij ieder reclame-blok mooier, je geeft jezelf allemaal redenen waarom jij die auto ook echt nodig hebt.. en uiteindelijk ben je bereidt om de maandelijkse last van de financiering op de koop toe te nemen. De maandlast valt mee en je denkt dat je deze goed kunt betalen, anders zou je de financiering ook niet krijgen toch…?

Draai de situatie eens om:

Heb je de afgelopen 60 maanden!! iedere maand het bedrag van de rente en de aflossing moeiteloos op je spaarrekening kunnen zetten?

Waarschijnlijk niet, anders had je de financiering ook niet nodig gehad.

Het klinkt hard maar onze boodschap is dat als je iets wilt kopen wat je eigenlijk niet kunt betalen, je beter je wensen kunt bijstellen dan een financiering aan te gaan.
Vooral de financiering van de zogenaamde luxe goederen (auto, vakantie, meubelen) verstoren de balans tussen jouw inkomsten en jouw uitgaven. Naast de maandelijkse rente & aflossing verstoord een financiering ook jouw financiële rust en deze 'kostenpost' wordt nogal eens vergeten of zwaar onderschat.

Zijn wij dan per definitie tegen financieringen? Nee, maar we zijn wel tegen financieringen die zonder grondig onderzoek vooraf worden aangegaan.
Er moet een zeer goede reden zijn en vooral zicht op een oplossing zijn voordat je het besluit neemt om een financiering aan te gaan.

Wij kunnen je helpen bij het afwegen van jouw argumenten om een financiering aan te gaan, een weloverwogen besluit te nemen en te bemiddelen in een voor jou geschikte vorm van financiering.
Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.

 

Afspraak maken

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.