3 Vermogen- en nabestaandenplanning

Vermogen- en nabestaandenplanning klinkt heel gewichtig en daardoor lijkt het alsof dit alleen voor rijke mensen is weggelegd.
Niets is minder waar. We leggen je graag uit hoe het wel zit.

Als jij een spaarrekening opent en daar je vakantiegeld op stort omdat je daar later gebruik van wilt maken, dan doe je al aan vermogensplanning. En als jij nadenkt over wie jouw geld krijgt als jij dood bent, dan ben je bezig met nabestaandenplanning.

Een gecertificeerd financieel planner helpt je met plannen die verder gaan dan de bestemming van je vakantiegeld. Iedereen heeft hiermee te maken, ook jij!

We hebben allemaal een bron van inkomen (een baan of een uitkering) waar we van kunnen leven. Dat inkomen veranderd gedurende ons leven. Er zijn periodes waarin het inkomen voldoende is om van te kunnen leven, misschien ook periodes waarin het inkomen meer dan voldoende is, maar er komen ook tijden waarin het inkomen daalt en je het inkomen mogelijk moet aanvullen vanuit andere bronnen.

Bij vermogensplanning berekenen we, wat jij aan inkomen nodig hebt in alle fasen van jouw leven op basis van de uitgaven die voor jou belangrijk zijn.  Daarmee maken we voor jou inzichtelijk waar jouw kansen en jouw risico's liggen en adviseren we je over de mogelijkheden om jouw kansen te benutten en de risico's tot een aanvaardbaar niveau te beperken.

In aanvulling hierop berekenen we bij nabestaandenplanning hoe je jouw opgebouwde vermogen (bijv. je koopwoning, het saldo van je bankrekeningen, je spaarverzekeringen enz.) zo gunstig mogelijk kunt overdragen naar de volgende generatie. Daarmee bedoelen we dat er zo min mogelijk van jouw vermogen, na jouw overlijden, naar de belastingdienst gaat. Je hebt immers je hele leven al belasting betaald over je inkomen en mogelijk ook over je vermogen en als je vervolgens niets regelt moeten jouw nabestaanden na jouw dood misschien ook nog erfbelasting betalen. Dat kun je voor een deel voorkomen door voor je dood al maatregelen te nemen. Of het verstandig is om maatregelen te nemen en welke maatregelen er genomen kunnen worden, verwerkt onze gecertificeerd financieel planner in een voor jou persoonlijk geschreven advies.

Wil je hier meer van weten? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek, vaak is al snel duidelijk of het nodig is om maatregelen te nemen.
 

Afspraak maken

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.